Blog > Komentarze do wpisu

Matiasy w sosie majonezowym

Składniki:

*2 matiasy

*1/2 cebuli

*2 ogórki konserwowe

*groszek zielony

*majonez

*śmietana

*1 jajko ugotowane na twardo

 

Sposób przygotowania:

Cebulkę pokroić w drobną kostkę wraz z ogórkami. Wymieszać z majonezem, odrobiną śmietany i groszkiem. Jajko przekroić na połowę i zawinąć w matiasy.Śledziki udekorować sosem majonezowym oraz groszkiem. Podawać z chlebkiem.

sobota, 23 lutego 2013, kuchareczka1993

Polecane wpisy

  • Figi w szynce parmeńskiej

    Składniki: *10 plasterków szynki parmeńskiej *5 fig *4-5 łyżek majonezu *garść rukoli Sposób przygotowania; Rukolę umyć, dokładnie osuszyć, oderwać twarde ogon

  • Roladki rybne

    Składniki: *8 filetów z dorsza *tymianek *oregano *estragon *2 ząbki czosnku PESTO *1 pęczek bazylii *1 ząbek czosnku *garść orzechów włoskich *czarny pieprz *3

  • Wytrawne babeczki

    Składniki: *300g. mąki *300g. masła *300g. gotowanej szynki *1 mała papryczka chili *2 ogórki konserwowe *świeży koperek *ostra papryka w proszku *sól *pieprz

Komentarze
agattekh
2013/02/27 10:33:51
Uwielbiam śledzie, wyglądają pysznie :-)
Top Blogi Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
blog fotograficzny