Blog > Komentarze do wpisu

Czekoladowe ciasteczka z nutellą

Składniki:

*3 białka

*200g. cukru pudru

*100g. zmielonych migdałów

*30g. cukru

*3 łyżki kakao

*1 łyżeczka wody

*słoik nutelli

 

 

Sposób przygotowania:

Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Wymieszaj cukier puder z drobno zmielonymi migdałami i dodaj do piany. Dodaj wodę i kakao, mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Używając łyżeczki formuj 3-3,5 cm, ciasteczka i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Pozostaw do przeschnięcia na 40 minut. Włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 140 st. C i piecz 15 minut. Ostudź na blasze a nastepnie połącz po dwa ciastka przekładając nutellą.

sobota, 02 marca 2013, kuchareczka1993

Polecane wpisy

  • Talarki z morelą

    Składniki: *300g. mąki *150g. masła *100g. cukru pudru *1 żółtko *4 łyżki jogurtu naturalnego *szczypta soli *5 twardych moreli *100g. cukru *laska wanilii *1 j

  • Karnawałowe faworki z cukrem pudrem

    Składniki: *1/2 kg. mąki *10 żółtek *3 łyżki gęstej śmietany *1 płaska łyżeczka cukru *pół łyżeczki proszku do pieczenia *sól *1 łyżeczka octu lub wódki *tłuszc

  • Ule z kokosu /orzechów

    Składniki: *200g. kokosu/orzechów *200g. cukru pudru *1 białko Sposób przygotowania: Wszystkie składniki ze sobą połączyć. Foremki do uli posypywać cukrem pudre

Top Blogi Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
blog fotograficzny