Blog > Komentarze do wpisu

Figi w szynce parmeńskiej

Składniki:

*10 plasterków szynki parmeńskiej

*5 fig

*4-5 łyżek majonezu

*garść rukoli

 

Sposób przygotowania;

Rukolę umyć, dokładnie osuszyć, oderwać twarde ogonki. Figi pokroić w słupki.

Plasterki szynki posmarować majonezem, na środku ułożyć figi, ciasno zwinąć, ułożyć na talerzu wyścielonym rukolą.

wtorek, 05 marca 2013, kuchareczka1993

Polecane wpisy

  • Matiasy w sosie majonezowym

    Składniki: *2 matiasy *1/2 cebuli *2 ogórki konserwowe *groszek zielony *majonez *śmietana *1 jajko ugotowane na twardo Sposób przygotowania: Cebulkę pokroić w

  • Roladki rybne

    Składniki: *8 filetów z dorsza *tymianek *oregano *estragon *2 ząbki czosnku PESTO *1 pęczek bazylii *1 ząbek czosnku *garść orzechów włoskich *czarny pieprz *3

  • Wytrawne babeczki

    Składniki: *300g. mąki *300g. masła *300g. gotowanej szynki *1 mała papryczka chili *2 ogórki konserwowe *świeży koperek *ostra papryka w proszku *sól *pieprz

Top Blogi Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
blog fotograficzny