Blog > Komentarze do wpisu

Kiełbaski w cieście francuskim

Składniki:

*opakowanie mrożonego ciasta francuskiego

*8 kiełbasek pieprzowych

*100g. pieczarek

*średnia cebula

*300g. żółtego sera

*olej

*sól

*pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ciasto francuskie rozmrozić. Pieczarki oczuścić, cebulę obrać, podzielić na ćwiartki, następnie wszystko zemleć. Rozgrzać olej, dodać zmielone grzyby i smażyć aż odparuje nadmiar płynu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Ciasto francuskie posmarować grzybami, podzielić na 24 kwadraty. Ser pokroić w plasterki, ułożyć po jednym na kawakach ciasta. każdą kiełbaskę pokroić na 3 części, zawinąć w ciasto z serem, skleić brzegi, ułożyc na blasze wyścielonej papierem do pieczenia . Piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C.

wtorek, 05 marca 2013, kuchareczka1993

Polecane wpisy

  • Kluski z mięsem

    Składniki: *ziemniaki ugotowane (przeciśnięte przez praskę) *mąka ziemniaczanna Farsz: *500g. mięsa mielonego *cebula *pieprz *sól *natka pietruszki Ponad to: *

  • Leczo

    Składniki: *1,5 kg. papryki czerwonej *3 pomidory *500g. kiełbasy *3 duże cebule *sól *pieprz *majeranek *vegeta *olej do smażenia Sposób przygotowania; Pomido

  • Złociste mielone z pieczarkami

    Składniki: *500g. mielonego mięsa *300g. pieczarek *1 mała cebula *1 szklanka zmielonych płatków kukurydziannych *sól *pieprz *1 łyżka masła *2 jajka *1 szklank

Top Blogi Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
blog fotograficzny