Blog > Komentarze do wpisu

Panna cotta z malinami i jeżynami

Składniki:

*250ml.kremówki

*250ml. tłustego mleka

*laska wanilii

*150g. cukru pudru

*4 łyżeczki żelatyny

*1 łyżka rumu

*150g. malin

*150g. jeżyn

*kilka listków mięty

 

Sposób przygotowania:

Żelatynę zalać 2 łyżkami ciepłej wody, odstawić na 5 minut. Podgrzać mleko, wymieszać z żelatyną. Wanilię przekroić na pół, wyjąć ziarenka, dodać do śmietanki. Wrzucić laskę wanilii i 100g. cukru, podgrzać. Wyjąć wanilię, śmietankę połączyć z mlekiem, przestudzić. Wlać rum, wymieszać.Przelać do foremek, wstawić na 4h .do lodówki.

Maliny i jeżyny opłukać.Trochę owoców odłożyć do dekoracji, do reszty dodać 40g. cukru, zmiksować.

Foremki na chwilkę zanurzyć w ciepłej wodzie. Panna cottę wyjąć na talerzyki, polać musem owocowy. Całość udekorować owocami.

środa, 13 marca 2013, kuchareczka1993

Polecane wpisy

  • Pączki lwowskie w czekoladzie

    Składniki: *100g. masła *10 żółtek *sól *50g. drożdży *3 łyżki miodu *500g. mąki *1 szklanka kremówki *tłuszcz *200g. czekolady *szklanka likieru pomarańczowego

  • Racuchy z jabłkami

    Składniki: *50 g. drożdży *1-2 łyżki cukru *1/2 l. mleka *2 jajka *2 1/2 szk. mąki *2-3 jabłka *szczypta soli Sposób przygotowania: Drożdże zasypać cukrem, poc

  • Gruszki w czerwonym winie

    Składniki: *1 butelka czerwonego wytrawnego wina *2-3 ziarenka ziela angielskiego *1-2 goździki *troszkę cynamonu *kawałek rozmarynu *2 gruszki *bita śmietana

Top Blogi Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
blog fotograficzny