Blog > Komentarze do wpisu

Sałatka z brokułami, fetą i migdałami

Składniki:

*300g. brokułów

*100g.fety

*2 łyżki płatków migdałowych

*1/3 szklanki majonezu

*1/2 cytryny

*cukier

*sól

*pieprz

 

Sposób przygotowania:

Brokuł podzielic na różyczki  i wrzucić na osolony wrzątek. Ugotować do miękkości i ostudzić. Płatki migdałowe uprazyć na suchej patelni. Fetę pokroić w kostkę. Połączyć brokuły, fetę oraz połowę uprażonych migdałów. Z połówki cytryny wycisnąć sok. Majonez doprawić sokiem z cytryny, cukrem , sola oraz pieprzem. Sałatke polać doprawionym majonezem, wymieszać.  Na koniec posypać resztą migdałów.

poniedziałek, 11 marca 2013, kuchareczka1993

Polecane wpisy

  • Sałatka obiadowa

    Składniki: *kapusta pekińska *cebula *koperek *ogórek zielony *pieprz *sól *cukier *majonez Sposób przygotowania: Kapuste poszatkuj, cebulę pokrój w kostkę a o

  • Sałatka makaronowa z brokułami

    Składniki: *300g. makaronu świderki *brokuł *100g. żółtego sera *garść czarnych oliwek *garść pomidorków koktajlowych *łyżka jasnego octu winnego *zioła prowans

  • Modra kapustka z jabłkiem i boczkiem

    Składniki: *1/2 główki niebieskiej kapusty *liść laurowy *ziele angielskie *pieprz *sól *cukier *ocet *jabłko *1/2 cebuli *150g. boczku Sposób przygotowania; Ka

Komentarze
agattekh
2013/03/14 13:19:41
Musi być pyszna :-)
Top Blogi Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
blog fotograficzny