Z grilla

czwartek, 27 września 2012

Składniki:

*4 filety z pangi

*pęczek włoszczyzny

*1 cytryna

*po 1 łyżeczce tymianku i oregano

*2 liście laurowe

*5 ziaren ziela angielskiego

*100g. masła

*sól

*pieprz

 

Sposób przygotowania:

Filety rozmróź i osusz. Rybę przypraw solą , pieprzem , tymiankiem, oregano, sokiem z cytryny i odstaw w chłodne miejsce na ok. 30 minut.

Włoszczyzną oczyść i pokrój w paski. Weź dużą tackę do grillowania i połóż na niej duży płat folii aluminiowej . Na folii ułóż filety po czym obłóż je warzywami . Na górze ułóż kawałki masła. Całość przykryj drugim płatem folii i umieść tackę na grillu na niezbyt mocnym ogniu. Grilluj ok. 20 minut.

 

Porada:

Tak przygotowana ryba najlepiej smakuje z grzankami.

18:20, kuchareczka1993 , Z grilla
Link Dodaj komentarz »
środa, 19 września 2012

Składniki:

*600g. łopatki

*4 łyżki musztardy

*3 ząbki czosnku

*2 łyżki majranku

*100ml. oleju

*50 ml. alkoholu (wódki,ginu,rumu,wina)

*sól

*pieprz

 

Sposób przygotowania:

Łopatkę kroimy na plastry o grubości 3 cm. Czosnek siekamy. Z wszystkich składników przyrządzamy bejcę. Dokładnie smarujemy nią steki z karkówki i odstawiamy na kilka godzin do lodówki by mięso przeszło smakiem. Mięso grillujemy na mocno rozgrzanym węglu 10-15 minut. Po tym czasie łopatkę zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy na brzeg grilla by doszła.

 

19:25, kuchareczka1993 , Z grilla
Link Dodaj komentarz »
Top Blogi Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
blog fotograficzny