Rogaliki

sobota, 16 lutego 2013

Składniki:

*200g. chudego twarogu

*200g. margaryny

*2 szklanki mąki

*1 duże jajko

*1/2 łyżeczki sody

*1/2 łyżeczki octu

*szczypta soli

*marmolada

*cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Twaróg pognieść widelcem następnie dodać miękką margarynę, mąkę, jajko, sól oraz sodę rozpuszczoną w occie. Wszystkie składniki dokładnie zagnieść. Ciasto podzielić sobie na 3 kulki.. Każdą rozwałkować na podsypanym mąką blacie na cienki ogrągły placek. Placek pokroić na 8 równych trójkątów. Na szerszą część nałożyć marmoladę i zwinąć. Uformować rogalik.  Piec w 180 st.C przez około 15-20 minut. aż rogaliki będą złociste. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.

Porada:

Rogaliki można także podawać z nutellą, także są bardzo dobre lub z innym nadzieniem jakim się lubi.

19:13, kuchareczka1993 , Rogaliki
Link Komentarze (3) »
Top Blogi Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
blog fotograficzny